Nově v nabídce! Plavba Středomořím (+stand up: Kozub&Ferro) 30.4.-4.5.2025! Napište a pošleme Vám kalkulaci! 

info@cruiseclub.cz

Malta, Santorini a Mykonos

Malta, Santorini a Mykonos

Jak vypadá podzim ve Středomoří? Podívejte se, jaká byla naše plavba východním Středomořím s MSC Divina! Trasa vedla z Civitavecchia (Řím) na Syrakusy, Maltu, Santorini a Mykonos. 

 

Nalodili jsme se na MSC Divina a naše první kroky vedli do kajuty. Lodě MSC majá elegantní interiéry, v atriu se projdete po schodech od Swarovského a čeká Vás i spousta zábavy. Každý večer se konají představení v divadle Pantheon, které pojme přes 1 600 diváků. 

První zastávkou byly Syrakusy, bývalá starořecká kolonie na Sicílii. Vykopávky z 1. stol. př. n. l. se zachovaly dodnes v archeologickém parku Neapolis. Sicílie je známá i pro své krásné písečné pláže. Nejkrásnější v okolí Syrakus je Fontane Bianche. 

Další den nás čekala Malta. Připluli jsme do Valletty, zakotvili přímo u hradeb a šli jsme do historického centra. Valletta byla postavená jako pevnost v 16. stol. Vládli zde Maltští rytíří, kteří bránili Evropu. Zakotvili jsme hned u hradeb a šli do centra, kde jsme navštívili katedrálu Sv.Jiří a Velmistrovský palác, který je sídlem prezidenta. Potom jsme zašli do Upper Barraka Gardens s nádherným výhledem! Od 18. stol. Malta patřila Velké Británii, a tak tu najdete telefonní budky i klasické britské puby. Zaskočili jsme do The Queen Victoria Pub, který doporučuji! Odpoledne jsme vyrazili ke skalním útesům na jih ostrova, kde jsme nasedli na loďku a pluli do Modré jeskyně s průzračnou vodou! Úžasný zážitek! 

Potom se vrátíte na MSC Divina, dáte si skvělou večeři a užíváte si spoustu zábavy. Ať na divadelním show, na drinku v jednom z 12 barů, a nebo sledováním západů Slunce, které jsou naše srdcová záležitost!

Ráno jsme se probudili u Santorini, což býval velký ostrov, který více než před 3 tisíci lety rozmetala sopečná erupce do okolí. Už jen připlutí je zážitek, když si uvědomíte, že plujete přímo v kráteru a Santorini je okrajem sopky. V kráteru jsme zakotvili a na břeh se dostali lodičkami. Potom jsme se vyvezli lanovkou, a vyrazili do městečka Oia. 

V Oia se procházíte kolem modro-bílých domků, kostelíků a říkáte si, že takhle znáte Řecko z pohledů! Na každém místě rád ochutnávám místní kuchyni, a tady to byl Keftedes s Tzatziki. Jednoduše Mňam! 

Potom jsme se vrátili na loď, kde můžete relaxovat u bazénu, zařádit si v Arcade roomu, ve 4DX kině, nebo si zahrát bowling. Ano, to vše je na lodi! Den zakončíte na White party, za mě nejikoničtější párty, kdy se celá loď oblékne do bílého a trsá se až do rána.

Poslední zastávkou byl Mykonos. Připluli jsme až večer, nejdříve jsme si dali večeři v Sushi restauraci na lodi, a pak popojeli do centra Mykonosu, kde najdete ten nejlepší noční život v Řecku! Procházíte se v uličkách s bílými domky a spoustou restaurací a barů. Doporučíme Veranda bar Mykonos, kde si dáte drink s výhledem na moře a větrné mlýny, které jsou symbolem ostrova!

Mykonos je vyhlášený i pro své písečné pláže, jednu z nich, Agios Stefanos, jsme měli hned u lodi. Dopoledne jsme se koupali v moři a odpoledne pluli zpět do Civitavecchia (Řím). 

Tuto plavbu, při které navštívíte Itálii a malebné Řecké ostrovy, jsme si naprosto oblíbili! Zbožňujeme poznávání destinací, výborné jídlo, zábavu v divadle, tématické večery, čas se skvělými lidmi, a toho tu bylo spoustu! Děkujeme MSC Divina a těšíme se na další zážitky! 

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů