Nově v nabídce! Plavba Středomořím (+stand up: Kozub&Ferro) 30.4.-4.5.2025! Napište a pošleme Vám kalkulaci! 

info@cruiseclub.cz

Perský záliv

Perský záliv

Plavba Perským zálivem! Šlo o první Skupinovou plavbu v roce 2024, která vedla z Dubaje do Abu Dhabí, Muscatu (Omán) a Dauhá (Katar). Plavba proběhla v únoru, což je ideální termín, kdy je u nás ještě zima, a přitom v Zálivu máte krásných 25 stupňů. Všem takovou plavbu doporučujeme, jednotlivá místa v Zálivu se v mnohém liší a je úžasné je poznat!

Plavba začala v Dubaji, kde loď kotvila 2 dny a my jsme vyrazili za těmi nejnovějšími atrakcemi Dubaje. Navštívili jsme Muzeum Budoucnosti, kde vidíte, jak bude vypadat svět po roce 2050. Fascinovaly nás 3D modely rostlin a živočichů, ke kterým má muzeum genetickou stopu, aby nevyhynuli! Pokračovali jsme na vyhlídku v Palm Tower, což je mrakodrap na umělém ostrově The Palm, a na závěr přišla naprostá bomba - Aura Skypool! 

Aura Skypool je nejvyšší nekonečný bazén světa s 360stupňovým výhledem! Nachází se v 50. patře Palm Tower, a nám se podařilo rezervovat vstup na dobu, kdy zapadá Slunce. V ten moment cítíte, jak se Vám dobíjí vnitřní baterie, což jsou chvíle, pro které cestování milujeme! 

Všechny tyto atrakce byly otevřeny v posledních dvou letech, což je něco fascinujícího, a vystihuje to, co je Dubaj. Město neomezených možností! 

První zastávkou bylo Abu Dhabí, což je hlavní město SAE, kde jsou nejen moderní mrakodrapy, ale i ohromující tradiční stavby. Nejdříve jsme zamířili k Velké mešitě šejka Zayeda, která je jednou z největších na světě a pojme až 40 tisíc věřících!  Pokračovali jsme do prezidentského paláce Qasr Al Watan, na jehož výzdobu bylo použito přes 3 tisíce tun zlata! Vyražte se podívat i na tradiční řemesla do Herritage Village, a projděte se po nedaleké pláži s výhledem na mrakodrapy, která vystihuje toto město, kde se tradiční a moderní snoubí dohromady! 

Potom jsme zamířili zpět na loď Costa Toscana. Costa je italská lodní společnost, kde se cítíte, jako v "Itálii na moři". Odpočinete si u bazénu, a k tomu si dáte italské drinky - Hugo, Aperol Spritz .. Večer zajdete na servírovanou večeři, stavíte se třeba v Campari baru (barů je na lodi celkem 19!), pokračujete do divadla, nebo se jen tak díváte na hvězdy z horní paluby.

Další den jsme navštívili Dauhá, hlavní město Kataru, jednoho z nejbohatších států světa. Nejdřív jsme zamířili na Corniche, promenádu s výhledem na mrakodrapy. Těch tu mají víc, než všechny státy EU dohromady! Potom jsme navštívili The Pearl, umělý ostrov, jehož výstavba stála přes 15 mld.$ a připadáte si tu jako v Benátkách. 

Katar ale dbá i na své tradice. Mají tu kulturní vesnici Katara, kde najdete Zlatou mešitu i muzea. Do parlamentu chodí pozdravit poslance velbloudi, kvůli kterým zastavují provoz aut, a centrem města je stále Souq Waqif, tržiště z 19.stol. Mají tu i trh se sokoly. Nejvíc se nám líbil bílý sokol, který prý stojí 20 tis.$! 

Plni zážitků se vracíte na Costa Toscana a zajdete třeba do restaurace Archipelago. V restauraci si vybíráte z menu od 3 Michellinských šéfkuchařů (Bruno Barbieri, Helene Darroze, Angel Leon). Jídlo je tu opravdový zážitek, doporučujeme! Potom zajdete na show Madonny, kde zpěvačka nejen tančí, ale i zpívá jak Madonna. Wow! Přitom plujete do další destinace. Do Ománu!

Poslední zastávkou byl Muscat, hlavní město Ománu, kde jsou jen tradiční bílé domky a velkolepé stavby z mramoru, a tak se cítíte jak v pohádce Tisíce a jedné noci. Vyzvedl nás místní průvodce a zamířili jsme k Opeře, paláci Al Alam, a k Velké mešitě sultána Kábúse se zahradou o rozloze 400 tis.m2! Sultán Kábús tu vládl 50 let (1970-2020), za jeho éry zažil Omán největší rozkvět, a většinu staveb nechal postavit právě on. Nádhera! 

Po návratu na Costa Toscana, jsme šli do Pummid'Oro na pravou neapolskou pizzu a potom směřujete k bazénu, nebo na drink třeba do Infinity baru. K večeru nesmíte vynechat západy slunce. Není nic krásnějšího! 

V noci Vás čeká zábava v divadle a na tématické párty, tentokrát na Silent Night, kdy dostanete sluchátka a tancujete na svou oblíbenou hudbu. Tuhle párty doporučujeme zažít všem! 

A to už je vše! Plavbu Perským zálivem doporučujeme každému!

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů